fbpx

MINDFULNESS FORLØB

Mindfulness forløb

Du vil have glæde af kurset resten af dit liv

Mindfulness handler om at være bevidst nærværende på en ikke dømmende måde. At være til stede i nu´et, præcis som det er.

Mindfulness kan forebygge og hjælpe på stress, angst og depression.

Mit 8 sessioners mindfulness kursus er baseret på MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Her øver du dig i, at “forstyrre” den automatiske tankeprocess. Du øver at blive opmærksom på dine automatikker, så du har mulighed for, at vælge hvordan du vil handle/reagere.
Når du lader de automatiske tanker og handlemønstre styre dit liv, bliver du mere sårbar i forhold til at udvikle stress , angst og depression.

Med mindfulness øver dig i, at være med det der er. Både når det er behageligt og når det er ubehageligt. Når du prøver at “flygte” fra noget ,fx. ubehagelige tanker og følelser, kommer det til at fylde mere, og du bruger en masse energi på at holde det væk.. Måske kender du eksemplet, hvor man siger: ” du må ikke tænke på en isbjørn”, og hvad sker der?

Du ser en isbjørn for dig og lige efter prøver du sikkert alt hvad du kan, for at tænke på noget andet og bruger en masse energi på det. Det er nøjagtig det samme der sker, når du prøver at undertrykke andre tanker og følelser.
Når du giver plads til smerten og de ubehagelige tanker og følelser, og accepterer at det er en del af livet, bliver det ofte lettere at håndtere det.

Du lærer, at fokusere på nu´et og vende tilbage til nu´et, når dine tanker flyver. Du har sikkert en tendens til, lige som de fleste af os andre, ofte at tænke på fortiden og fremtiden. Men nu´et er det eneste vi har, så derfor er det vigtigt at kunne være tilstede i nu´et. Det er noget vi træner løbende gennem forskellige øvelser, i de 8 sessioner.

Tanker er bare tanker, og ikke nødvendigvis virkelighed. Kunne det ikke være fedt, at være uafhængig af dine tanker?

På kurset kommer du også til at afklare dine personlige værdier, hvad der er vigtigt for dig, så du kan bevæge dig i den retning. Vejen mod værdier er ikke snorlige, men valg fra øjeblik til øjeblik.

Vi laver enkle yogaøvelser, hvor alle kan være med. Her handler det om at lægge mærke til din krop og være til stede.

Vi laver forskellige meditationer, hvor du øver dig i at blive opmærksom på dine kropsligefornemmelser, følelser og tanker, uden at dømme dem og uden at dømme dig selv. Du øver dig i, at være åben over for det der er – fra øjeblik til øjeblik. Du træner dig i, blot at registrere dine tanker – uden at lade dig rive med af dem.

Du vil bla. få dette ud af dit kursus:

Der vil være hjemmearbejde mellem sessionerne.

I min klinik, vil der være max. 4 på et hold.

Prisen på alle 8 sessioner (á 2 timers varighed) er 3495 kr. inkl. moms for privat personer og ex. moms for virksomheder.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.